“Хүнсний үйлдвэрийн тоног төхөөрөмж” гэдэг нь хүнсний үйлдвэрлэл, боловсруулалтын хэмжээнд хэрэглэгддэг төрөл бүрийн багаж хэрэгсэл, машин механизмыг хэлдэг. Энэхүү тоног төхөөрөмж нь хүнсний үйлдвэрлэлийн үр ашиг, эрүүл ахуй, чанарын стандартыг хангахад зайлшгүй шаардлагатай байдаг. Үүнд:
Хүнсний жижиг дунд үйлдвэрлэл
Хүнсний үйлдвэрийн тоног төхөөрөмж нь тухайн үйлдвэрийн хэмжээ, салбар, төрлөөс хамааран олон янз байдаг. Жишээлбэл: Хүнсний жижиг дунд үйлдвэрлэгчид бол овор ихтэй том эсвэл механик үйлдэлтэй тоног төхөөрөмж ашиглах нь эвдрэл, засвар гарах зэрэг урсгал зардал их тул тохиромжгүй байдаг.
Чанар
Хүнсний үйлдвэрлэлийн тоног төхөөрөмжид хамгийн чухал хүчин зүйл бол чанартай тоног төхөөрөмж юм. Тухайн үйлдвэрээс үйлдвэрлэгдэн гарч буй бүтээгдэхүүнүүд хүнсний стандартыг 100% хангасан байх шаардлагатай тул эдэлгээ удаан, бат бөх, чанартай тоног төхөөрөмжийг сонгох нь чухал юм.
Махны машин
Мах нядалгааны тоног төхөөрөмж(махны машин) нь тухайн үйлдвэрлэлийн салбар, хэмжээнээс хамаарч янз бүр байдаг.
CORE TECHNOLOGY SOLUTIONS LLC
Чанартай, эдэлгээ сайтай, галд тэсвэртэй, элэгдэл багатай уул уурхай, болон үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийг зөвхөн манай компани санал болгож байна.
Жижиг дунд үйлдвэрлэлийн хувьд бол ашиглахад хялбар овор хэмжээ багатай байдаг бол том үйлдвэрүүдийн хувьд нэлээд том хэмжээтэй байдаг тул ажлын явцад осол аваар гарах цаашлаад том хэмжээний бэртэл, гэмтэл авах өндөр магадлалтай байдаг.
Гурил зуурагч, зуурмаг бэлдэгч
Ихэвчлэн талх, нарийн боовны томоохон үйлдвэрүүдэд зориулалтын зуурмаг бэлдэгч тоног төхөөрөмжийг ихээхэн ашигладаг.
Гэвч ашиглах явцад ажилчдын тоомжиргүй үйлдлээс шалтгаалан төхөөрөмжтэй ажилтны хувцас, үс орооцолдох зэрэг үйлдвэрийн осол аваар их хэмжээгээр гардаг тул тухайн төхөөрөмж дээр ажиллаж буй ажилтан хувийн хамгааллын хувцсыг зүй ёсоор нь өмсөж хэвших нь зайлшгүй шаардлагатай байдаг.
Тоног төхөөрөмжийн хүчин чадал
Тухайн тоног төхөөрөмж нь тодорхой төрлийн хүнсний үйлдвэрлэлд тохирсон, шаардлагатай хүчин чадлыг даах чадвартай эсэхийг шалгаж нягтлах хэрэгтэй .
Аюулгүй байдлын стандарт
Осол, гэмтэл бэртлээс урьдчилан сэргийлэхийн тулд аюулгүй байдлын стандарт, протоколыг дагаж мөрдөх ёстой. Үүнд: тоног төхөөрөмжийн ашиглалтын заавар, аюулгүй байдлын онцлогийг ойлгох, дагаж мөрдөх зэрэг ордог.
Эрүүл ахуй, ариун цэвэр
Хүнсний үйлдвэрүүд тоног төхөөрөмж ашиглахдаа эрүүл ахуйн стандартыг сахин мөрдөх, хүнсний бохирдлоос урьдчилан сэргийлэхийн тулд тоног төхөөрөмжийг тогтмол цэвэрлэж, ариутгаж занших шаардлагатай.
CORE TECHNOLOGY SOLUTIONS LLC
Чанартай, эдэлгээ сайтай, галд тэсвэртэй, элэгдэл багатай уул уурхай, болон үйлдвэрийн тоног төхөөрөмжийг зөвхөн манай компани санал болгож байна.
Засвар үйлчилгээ
Хүнсний үйлдвэрүүд тоног төхөөрөмжийг ашиглах явцад тогтмол хяналт, шалгалт хийж байх, усны хоолойн хавхлага, насос, актуаторт эвдрэл, гэмтэл гарсан эсэхийг урьдчилан оношилж, засвар үйлчилгээг тогтмол хийж байх шаардлагатай.
Сургалт, ур чадварын түвшин
Тоног төхөөрөмжийг ажиллуулж буй ажилтнууд тухайн төхөөрөмжийг үр дүнтэй, аюулгүйгээр гүйцэтгэхийн тулд зохих ёсны мэдлэг болон ур чадвартай байх шаардлагатай байдаг.
Тиймээс туршилтын явцад тухайн төхөөрөмжийг хэрхэн ажиллуулах талаар сургалт авах, гарын авлагатай танилцах зайлшгүй шаардлагатай байдаг.